WAAR WOORD EN KUNST ELKAAR RAKEN

 

                  home       kunstenaars       muzikanten/podium          workshops          info         contact    

 

 

BAVART: HOE, WAT, EN WAAR                                                                                       

 

 

-We organiseren tentoonstellingen in de opgefriste sousterrain van een statig herenhuis.

 

-Er is een gezellige ruimte voorzien met aan de ene zijde zicht op de tentoonstellingsruimte en aan de andere zijde kijken we uit op een inspiratievolle tuin. Hier zijn het de kleine tafeltjes die mensen ook dichter bij elkaar brengen. De authentieke keuken op deze verdieping werd, omgetoverd tot een uitnodigende bar.

 

-Bij iedere nieuwe tentoonstelling wordt een vernissage georganiseerd, waarbij de kunstenaar in contact kan komen met gelijkgezinden die Bavart reeds tijdens een vorig evenement leerden kennen. De kunstenaar zelf brengt op zijn/haar beurt kennissen, vrienden of familie mee die interesse hebben voor beeldende kunst en/of muziek.

 

-Tijdens de vernissage wordt gezorgd voor een optreden waarvan de muziek de tentoongestelde werken ondersteunt, versterkt of aanvult. De kunstenaar zelf kan hiervoor een groep of persoon kiezen, maar ook Bavart maakt mensen continue warm om zich binnen dit kader te uiten.

 

-Maandelijks haalt de kunstenaar, die op dat ogenblik tentoonstelt, zijn 'kookkunsten' boven. Hierbij is iedereen welkom (maximum 25 personen) en wordt tegen een kleine vergoeding een lekker maal voorgeschoteld.  Dit is voor de meesten dan ook een uitgelezen kans om in dit intiem gezelschap, met al hun vragen naar de kunstenaar toe te stappen. 

 

 

 

Waar wil BAVART heen.

 

Bavart wil kunst tonen, maar het vertellen en praten over gaat met de ereplaats lopen. Bavart is dan ook een versmelting van de voor ons twee belangrijkste woorden, bavard wat babbelen in het frans betekent en het woord art. Mensen krijgen hier de kans om in een huiselijke sfeer in aanraking te komen met kunst. Via Bavart proberen we mensen samen te brengen rond een gemeenschappelijke bezigheid, interesse, belang. Het uitlokken van een gesprek, 'babbel' over een onderwerp dat jong en oud...boeit.  Een babbel over kunst op zich of over thema's die in werken steken en waardoor we ons persoonlijke aangesproken voelen.     

 

 

 

 

Bavet @ huis BAVART

 

 

 

 

 

 

 

 

poŽzie @ huis BAVART

 

 

Zuid Afrikaanse poŽzie samen-

gegaan met een vleugje Iraanse

muziek.